2013. június 11., kedd

Ez jól kezdődik...

Enyhe kifejezés, hogy kisebb sokk tört rám, mikor elolvastam a leendő hosztanyám ma esti email-ét..

Ugyebár én péntek este repülök vissza Londonba. A házba körülbelül este 10-re fogok érni.
Ma azt írta nekem az anyuka, hogy tudnék-e dolgozni ezen a hétévégén? Mindkét nap kellenék, fél napokra, merthogy neki eltervezett programjai vannak nameg szeretne körbevezetni, mindent megmutatni a házban. Azt nem írta, hogy ezért fizetne-e, nagyon remélem, hogy azért nem, mert ez neki is magától értetődik...

Mindenesetre nem kicsit akadtam ki ezen. Először is, abban állapodtunk meg, hogy havi két szombati bébiszitten kívül hétvgenként egyeltalán nem kéne dolgoznom. Au pair leszek náluk, oké, hogy kicsit többet fizetnek, mint az átlag aupair fizu, de a megállapodás az megállapodás, ha én be tudom tartani, akkor joggal várom el a másik féltől, hogy ő is ezt tegye. Másrészt pedig, ott a nyilvánvaló tény, hogy péntek este repülök vissza...mennyire fair az, hogy szombat reggel máris befog? Oké, hogy most volt egy hetes pihenőm itthon, de a replüőút akkor is fárasztó, kb olyan leszek mint a mosott fos szombat reggel, ezt előre látom. Nameg, ez lesz a legelső náluk töltött hétvégém..egyből így indítani, hogy ugyan tudnék-e dolgozni mert ő elfoglalt..hááát, remélem, hogy egyszeri alkalomnak szánja, különben nem lesz hosszú életű a mi kapcsolatunk.

Mindenesetre, mivel más választásom nincs, rábólintottam a hétvégi munkára. Merem remélni, hogy fizetni fog ezért, mert ha nem, vagy ha ez többször előfordul, esetleg lesznek más gondok, akkor még az elején, egy pár hét múlva újra nekiállok családot keresni, mielőtt túlzottan megszokom ezt a helyet.
Tudom, furcsának hangzik, hogy még ott sem vagyok, de már azon járatom az agyam, hogy miként és mikor lépjek le tőlük, de azt gondolom nem én voltam az, aki feldobta a labát...

Csak én reagálom túl, vagy ez azért tényleg gáz, hogy még ott sem vagyok és befognak??

6 megjegyzés:

  1. Szerintem ez pont egy jó lehetőség arra, hogy bebizonyítsd, hogy belevaló csajszi vagy, mosott fos állapotban is nyelsz egy nagyot és csakazértis prímán végigcsinálod a napot. Hosztanyukád meg max. meglepődik.

    Amúgy még mindig jó olvasgatni a blogod, így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Ági, igazad van, tán nem kéne nagy ügyet csinálnom ebből és csakazért is fel kell vennem a playpofát és megmutatni, hogy nekem ez sem okoz gondot. Végülis egyszeri alkalomként nem is gáz, csak azt remélem, hogy nem fognak ebből rendszert csinálni!

      Örülök, hogy még mindig itt vagy és szereted a blogomat, nagyon jól esik a kedves, bátorító hozzászólás :)

      Törlés
  2. Szerintem is gáz egy kicsit.
    Illetve én azt természetesnek gondolnám, hogy az első hétvégén nem mennél el ide-oda (legalábbis nem olyan sokat), hanem igyekeznél a családdal tölteni a hétvégét, hogy megismerd őket, és aztán hétfőtől meg élesben menjen a munka, de hogy konkrétan kéri, hogy DOLGOZZ az nagyon nem jó.
    Nekem sem hangzik túl jól ez a dolog, de reméljük a legjobbakat!!
    És igenis állj ki a megállapodás mellett, bár ahogy ismerlek, biztos nem hagyod hogy ugráltassanak és ne legyenek korrektek veled. Tapasztaltabb vagy te annál...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na jah, természetes, hogy az ember nem mászkál el rögtön, és inkább a fogadócsaládjával tölti az első néhány napot, nekem konkrétan csak az nem tetszett, hogy a nő saját programokat tervez arra az időre, ami nekem elvileg a szabadidőm..nameg ennek oda-vissza kéne működnie, ha én nem mászkálok el, és inkább velük vagyok, akkor az anyuka se fogjon be konkrétan dolgozni úgy, hogy ő jön-megy.

      De már úgy vagyok vele, hogy mindegy, ahogy lesz, úgy lesz ha a jövőben nem lesznek korrektek akkor max váltok, már úgyis van ebben rengeteg gyakorlatom :D

      Törlés
  3. Sajna az au-pair munka nagyon kiszolgaltatott.Szerintem hosszabb tavon valami masban kene gondolkodnod,mivel a nyelvet jol beszeled.Bocs nem akarok beleszolni a dolgaidba csak tanacskent mondom.Regota olvaslak es mindig drukkolok hogy jol menjenek a dolgaid.

    Barbara

    VálaszTörlés
  4. Remélem élsz még a hétvége után, és hamarosan írsz egy beszámolót, mert kíváncsi vagyok, hogy mi volt, meg milyenek az első benyomások.

    VálaszTörlés