2012. május 8., kedd

Hosszú hétvége (L), London, mozi és egyebek:))

Szia Mindenki:)))

Eszméletlen jó volt a hétvége. Itt Angliában a hosszú hétvége múlt hétvégre/ e hét hétfőjére esett, és hihetetlenül jól telt:)))

Múlt héten semmi lényeges nem történt, minden a megszokott volt, reggelenként a kislányt készítettem a suliba, majd délelőtt /délután első felében itthon végeztem a feladataimat, esténként bedtime a kiscsajszimmal. Ja, de annyi lényeges történt, hogy regisztráltam magam a hoszt családom háziorvosánál több okból is.  .Már majdnem 8 hónapja vagyok a family-mel, de még csak most jutottam el odáig, hogy dokihoz regizzek. Ez amúgy jó, mert ez azt jelenti, hogy semmi komoly betegségem nem volt.:) Most sem betegség miatt regiztem, bár igaz, hogy meg voltam fázva a procedúra alatt, de ez nem igényelt orvosi beavatkozást. Ha au pair vagy, akkor a hoszt családod háziorvosánál te is ellátást kapsz, előbb persze regisztrálnod kell magad. (A mi házi orvosunk hálisten csak 15 percre lakik tehát még utaznom sem kell messzire.) Ez úgy működik, hogy odamentem a rendelőbe, elmondtam mit szeretnék, adtak egy rakat papírt, általános információkat kellett kitölteni, plusz volt kérdőív mellé, pl dohányzom/iszom-e, ha igen milyen gyakran,sportolok-e, ha igen mit stb. Kitöltöttem, köv. nap visszavittem, és Welcome to our Surgery volt.  Igazából csak egy gyógyszert akartam magamnak felíratni,ezért regisztráltam, de ha már ott voltam, megnézettem a torkomat/tüdőmet az orvossal, mert meg voltam fázva, és gondoltam hátha talál valamit, de szerencsére semmit, sőt már el is múlt azóta.:)

Na de a hétvége:)))
Szombaton semmi extrát nem csináltam, azt a napot a pihenésnek szántam:)) Sikerült is, jó sokat aludtam, majd délelőtt megreggeliztünk a családdal. Ezután én kockultam egy sort, anyuka és a kislány pedig elmentek rokonokat látogatni. Később én is elmentem a városba, a főutcára. A főutcánkon szombatonként kb délután 3-ig ilyen piacszerűség van. Jó sok cucc, mindenféle a ruhától, a sminkeken át az édességekig minden van, és tök olcsón. Na de nem csábultam el, csak egy karkötőt vettem egy fontért, és hullámcsatokat fél fontért:) Tényleg jó olcsók voltak. Ezután  nem meglepő módon meki:)) Majd szépen hazasétáltam. A mekiben dolgoznak magyar lányok, már múltkor írtam is, hogy az egyikük még egy hamburgerét is nekem adta, amit nyert. És ugyanez a lány, amikor ott voltam szombaton, csak viccből kértem tőle egy lufit(amit csak a gyerekeknek osztogatott.) Ő meg komolyan adott is:))) Tök vicces volt. Gondoltam, hazahozom a kisasszonyomnak a lufit, haza is hoztam, de pont mikor már a ház előtt voltam és készültem bejönni, véletlen elengedtem.:S:D
Ugyanezen a napon a mekibe egyszer csak bejött két birodalmi rohamoszgatos (Star Wars-os katonák) jelmezbe öltözött pali. Hát, sikerült  magukra vonni a figyelmet az biztos, a gyerekek nem győzték körbeugrálni őket. (Az indokukat, hogy mért így beöltözve jöttek, nem tudom, de kár ,hogy nem volt nálam a fényképezőm:))

Vasárnap pedig Judit barátnőmmel találkoztunk végre újra, egy hónap kihagyás után -de így is ott folytattuk,ahol abbahagytuk:))) (Btw azért egy hónap kihagyás után,mert ő egy hónapig volt otthon holiday-en a Húsvét alatt.).
A szokásos talihelyünkön, a Victoria vasútállomáson taliztunk, mert ez a hely van legközelebb mindkettőnknek. Habár, ezen a hétvégén metrófelújítások voltak, a Victoria Line teljes hosszában le volt zárva, és még sok más vonalon részleges lezárások voltak, tehát nekem egy kicsit tovább tartott odaérni, mint általában, de így is időben voltam. Fél 12-kor taliztunk, és egyből mentünk is a..kitaláljátok hova??:D Igen a Mekibe, reggelizni/ebédelni. Útközben megvitattuk, hogy a tea/kávé amit az úton a Victoria felé a vonaton ittunk megégette a nyelvünket. Ez is közös bennünk-hogy tök bénák vagyunk néha:)))
A mekiben leültünk, és egy jó nagy dumapartival nyitottuk a napot, evés közben persze. Volt mit megbeszélni, hisz egy hónapja láttuk egymást utoljára.Reggeli/ebéd

Ezután még a Victorián, ami amúgy akkora, mint egy repülőtér, és el van eresztve boltokkal leálltunk egy kicsit nézelődni. Judit még vett is magának egy pár topánt, én meg addig a fénykéepőmmel szórakoztattam magam:)

Amikor itt végeztünk elmentünk High Street Kensingtonba, mert J szeretett volna alapozót venni magának. A Bootsban amíg ő a púderek közt válogatott, én kihasználtam az alkalmat, hogy olyan Bootsban voltunk, ahol az összes világmárka pl Chanel, Lancome, Clinique stb megtalálható, és részem lett egy kis ingyensminkben. :) A Chanel-nél a hölgy olyan jó szempillaspirált rakott a pilláimra, hogy komolyan sajnálam este lemosni.:)

A Bootsból a Tesco Expresszbe vettük az irányt, ahol megvettük a hozzávalókat a Tower-Híd mellett tartott piknikhez. Én sushit vettem, életemben nem ettem még ezelőtt sushit, szóval gondoltam ideje kipróbálni.:)

High Street KensingtonMajd metróra szálltunk, de a rossz irányba, illetve a vonal rossz elágazására, de időben észrevettük,így mikor leszálltunk csak 2 megállót kellett visszamennünk, és onnan már megtaláltuk a jót. Célba vettük a Tower-Bridge-t, mert a fejünkbe vettük, hogy akármilyen hideg is van, mi márpedig piknikezni fogunk a hídnál. Én nagyon szeretem a Tower-Hidat, simán el tudok mellette üldögélni, és nézni a hidat meg az embereket ahogy jönnek-mennek.
Mikor odaértünk a hídhoz, elsütöttünk pár kötelező képet majd leültünk pikikezni:))Metró-bolondok:)Tower-Bridge és mi


Piknik kellékek-első sushi

A sushi meglepően finom volt:) Még sosem ettem ezelőtt, ennek pedig az oka az, én és a nyers hal eddig azt hittem két különböző dolog. Na most kiderült, hogy nem az:)) Nagyon fincsi volt, és nem ez volt az utolsó, hogy ettem:)

A piknik után benéztünk a helyi szuvenír boltokba, nem vásárlási szándékkal, de szeretjük tátani a szánkat csak úgy. A szuvenírozás közben meg megbeszéltünk, hogy elnézünk a Harrods-ba, mert Judit még sosem volt ott, de szerintem érdemes megnézni. Igaz, venni ott sem vettünk semmit, illetve én vettem egy 1 fontos csokit-a magam fajta földi halandó mást ott nem nagyon engedhet meg magának, de a csoki nagyon finom volt. A Harrods wc-jét nagyon szeretem:) Egyrészt, mert normál méretű fülkék vannak, nem olyanok, amibe be sem férsz, max úgy, ha már rámászol a wc deszka tetejére. Másrészt pedig, a kézmosó mellett jobbnál jobb parfümöket fújhatsz magadra, és még kézkrémük is van.


Nem jártuk be az egész üzletközpontot, de egy pár szobát megnéztünk, leginkább az edességes-ruhás-sminkes-és persze parfümös részt. Jó nagy parfümszoba van itt, és természetesen ki is lehet próbálni őket, mi is így tettünk. Leginkább papírra-én magamra is fújkáltam, így szépen illatoztunk, mint akikre rádőlt a drogéria mikor kimentünk:)Parfümszoba
Este 6 után váltunk el Judittal, ő a Victoriára, én pedig St. Pancras-ra mentem. Összegeztük, hogy nagyon jó napunk volt, és imádtuk:) Valamint azt is, hogy jövő héten, vagyis most hétvégén megint megyünk csavarogni egyet-bár úticélt még nem választottunk-de ez időjárás függvénye is.
Én kb fél 8kor értem haza, pont egy perccel utánam befutott a család is, megvacsiztunk, majd én jöttem kockulni.
Hétfőn reggel ismét sokáig aludtam. Olyan jó volt, a hetet, a hétfőt azzal indítani, hogy "dejó, már fél 11 és én még mindig az ágyamban lehetek". :)
Napközben nem csináltam semmi különöset. Délután a Tomival mozit beszéltünk meg, az Avengers Assemble-t néztünk meg. A mozi előtt taliztunk, a film kiírt kezdési idejében, azaz 5:10-kor. De nem aggódtunk, hogy késésben vagyunk, mivel tudtuk, hogy a kezdéstől számítva leglább 100 évet reklámoznak, ami így is lett (najó. csak fél óra reklám volt, nem 100 év:D). A popcorn a reklámok végére már csak félig volt tele.  De a film nagyon látványos volt, 3D-ben néztük, így méginkább átjött:)  Jó hosszú volt, 2 és negyed órás, de jó kis film.
Mozi után Tomival még kicsit beszélgettünk a buszmegállóban, majd ő is haza, és én is.
Itthon megvacsoráztam a szülőkkel, közben beszélgettünk, jó hangulat volt.:)  Majd mivel már elég késő volt, ők is és én is eltettem magam holnapra.
Ma semmi extra, sajna már nincs bank holiday-haha- szokott ütemben folyt a nap. Délután, mivel kisütött a nap elvittem a kutyut egy körre sétálni.
Szóval, összesítve, isteni hétvégém volt, nagyon örülök, hogy Judit barátosném újra itt van, és újra tudunk jönni-menni. Brightont vagy Eastbourne-t tervezzük, amint egy kicsit jobb idő lesz.
Remélem nektek is ilyen szupi hétvégétek volt, és további szép hetet mindenkinek:)
Akik érettségiznek, azoknak sok sikert kívánok:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése