2012. december 29., szombat

Karácsonyozás 2012:)

Ahogy ígértem, megírom az idekint töltött karácsonyomról szóló bejegyzést. Elöljáróban el kell mondjam, hogy bár a Karácsony vallás nézőpontjából az egyik legnagyobb ünnep (én vallásos vagyok), és e szempontból nézve én nagyon szeretem ezt az ünnepet, számomra ez nem az ajándékokat meg a giccsáradatot, hanem Jézus születését jelenti. De egyébiránt nem tartozik a kedvenc ünnepeim közé, mert  mielőtt Angliába jöttem az elmúlt jópár (kb 6 évben) minden karácsonykor kitört valami balhé otthon(...) Tavaly is itt töltöttem az ünnepeket, és bár nem volt itt egy barátom sem karácsonykor, de akkor is nagyon jó, nyugis és békés karácsonyt tölöttem itt, az akkori hosztcsaládom ugyan nem vont be a saját családi karácsonyába, de én tökéletesen elvoltam egyedül is, pihentem, sorozatokat pótoltam, filmeket néztem, ezt-azt csináltam, jöttem-mentem így a tavalyi karácsonyomról is csupa szép emlékeim vannak.

Az idei viszont viszi a pálmát, azt hiszem kijelenthetem, hogy ez volt életem eddigi legjobb, legvidámabb karácsonya. Köszönhetem mindezt a nagyszerű barátaimnak.<3 Hála Nekik, mostmár át tudtam érezni,hogy a karácsony tényleg a szeretet ünnepe. Mellesleg ennyit  még tán sosem röhögtem egyhuzamban, (a piálásról meg már nem is beszélve.)

Mivel voltak a társaságunkban olyanok, akiknek 24-én dolgozni kellett, vagy pont aznap utazott haza, így a karácsonyi banzájunkat 23-án, vasárnap tartottuk a baráti körrel. Egész napos ünneplést szerveztünk magunknak. Lucával, Jucussal, Istvánnal és egy számomra új arccal Marcival délben találkoztunk, hol máshol, mint a londoni magyar palacsintázóban! A többiek halászlevet és töltött paprikát ettek, én palacsintát. Az alapozást már itt megkezdtük, méghozzá házipálinkával. Amúgy ilyenkor jövök rá, hogy én ezen a helyen a hetek/hónapok folyamán pálinkafüggővé váltam, mert amikor ott vagyok mindig megiszok egyet (néha kettőt:D). LOL, ez a szöveg most úgy hangzik, mintha valami nagy alkesz lennék, pedig eskü, hogy nem, de ha már adnak ott házipálinkát (néha ajándékba :) akkor hülye, aki kihaggya:)) A hangulatról kár is szót ejtenem, evidens, hogy nagyon jó volt, mindenről témáztunk, mivel Marci légiutas-kísérő meg is volt a közös témánk, mert a jövőben nem kizárt, hogy én is az leszek így folyt az eszmecsere be nem álló szájjal:)) 
Mikor már 2 órája rontottuk ott  a  levegőt eszünkbe jutott, hogy átmehetnénk Lucához egy kis technikai szünetre, fodrászkodni, tovább vedelni, fizikailag felkészülni az esti bulira (a karácsonyi szünet alatt Luca a nővére lakásában lakik amíg ők Magyarorszságon vannak) . Lucáéknál én és Luca felváltva játszottunk fodrászt és göndörítettük Jucus szögegyenes haját. Kb 3/4 óra alatt készült el a frizura, ami mindenki szerint nagyon jól nézett ki, de sajnos miután elhagytuk a házat kb egy óra alatt ki is rúgták magukat a hullámok (pedig mégcsak eső sem esett.) Lucánál ittunk még Bacardi-t málnaszörppel keverve, meg tán vodkát is ki emlékszik már...Addig tököltünk a fordrászkodással meg a saját magunk rendbehozatalával, hogy sms-ezni kellett a többieknek, hogy az esti pub-ozást a megbeszélttel egy órával később kezdjük inkább:))

Aztán olyan ügyesek voltunk, hogy mégsem tartott olyan sokáig elmetrózni Észak-Londonba, az esti züllés színhelyére, így 5 után pár perccel már oda is értünk.Lucával a metrón unaloműzésként karácsonyi dalokat énekeltünk, magyarul, hangosan és a körülöttünk ülők kicsit furán néztek,  gondoltál ezek nem 100-asok, valamint azzal szórakoztattuk magunkat, hogy én az alvó Jucussal pózoltam miközben Luca fényképezett. A többi utas gondolom azt hitte, hogy csak úgy random fozókodom a mellettem ülő idegennel.:))



Finchley-ben, a bűnözés színhelyén taliztunk Ginuval (akivel én most taliztam először-de egyből nagyon jóban lettünk:) és a francia sráccal Rémivel, majd befoglaltuk asztalunkat a kinézett pubban, és mivel sms-eztünk a többieknek, hogy később jöjjenek, így vártunk egy picit majd rendeltünk. Apránként befutottak a többiek is, végül csak Ákos hiányzott, aki telefonált, hogy egy óra múlva jön. Megrendeltük a vacsit, és a kezdő italokat. Az evés után megtartottuk az ajándékozást. Mindenkitől nagyon-nagyon édi ajándékokat kaptam, többségében édességeket (és én nagyon édesszájú vagyok szóval eltalálták:)) valamint Lucától egy közös képünket egy általa dekorált keretben, és egy nagyon cuki pingvines bögrét megrakva édességgel. Komolyan rengeteg finomságot kaptam, egy nagy táskányi édességgel mentem haza és még mindig megvan a fele kb.:))  Eztán Ákos csörgött, hogy a metrónál van, így én és a francia srác Rémi kimentünk érte. Mikor visszatértünk  a pub-ba a hangulat a tetőfokára hágott, a fiúk biztosították a pia-ellátmányt. (Ákos és István háipáleszt hoztak ,meg ezt-azt rendelgettek..)  A pub 11-kor bezárt, ami azt illeti velünk söpörték ki a helyet. Nagyon-nagyon szuper és vidám este volt, én még szerintem sosem röhögtem ennyit egy huzamban és a társaság minden egyes tagját nagyon a szívembe zártam.



 <3


 
 


A metróállomáshoz érve realizáltuk, hogy az uccsó metró éppen 2 perccel ezelőtt húzott el, így busszal indultunk haza, tul.képpen majdnem mindannyian ugyanazzal a busszal mentünk. Ott tovább folytatódott a móka (dumaparty, no alkohol itt már), majd az díszes társaságunk tagjai fokozatosan szálltak le.

December 24-én hajnal 1-kor értünk a Trafalgar Square-hez, ekkor már csak ketten maradtunk az Istvánnal és megkerestük magunknak a csatlakozó buszunkat. Ekkor gondoltam bele, hogy wow, így még sosem kezdtem a dec. 24-ét, hogy egy világváros, London kellős közepén, a Trafalgar Square-en állok, éppen túl vagyok egy szuper karácsonyi banzájon a legjobb barátaimmal és rájöttem, hogy imádom az életem:)) (persze ez eddig is így volt, de olyan jók ezek a pillanatok, amikor az ember újra és újra realizálja, hogy milyen jó neki.:)
Annak ellenére, hogy egész nap züllöttünk, mulattunk én baromi enegrikus voltam így az út hátralévő részét végigpofáztam, lehet, hogy Istvánnak elege is volt belőlem egy picit.:))

Kb fél 2kor értem haza a töküres lakásba,(hoszték síelni vannak egy hétig). Még a buszon Rémi javasolta, hogy ha hazaérek vegyek be paracetamolt (fájdalomcsillapító gyógyszer) mert az megelőzi a másnaposságot. Megfogadtam a tanácsát, bevettem 2 darabot, majd el is tettem magam aludni. Hétfőn kb délben kecmeregte ki az ágyból, Luca drágám fel is hívott, hogyan érzem magam.:) Abszolút semmi fejfájás, semmi másnap, szóval hatott a paracetamol.:))  24-én nem csináltam semmi különöset, csak pihentem, Reszkessetek Betörőket néztem (nekem duplán aktuális volt, hisz Home Alone az eredeti címe és én pont mint Kevin, egyedül voltam a házban karácsonykor :). Az utcánkban van katolikus templom, így nem volt kérdés, hogy éjjel elmegyek az éjféli misére. Ez volt az első angol nyelvű éjféli misém ( sima misén voltam már párszor, meg húsvétin is) szóval kíváncsi voltam milyen lesz. Nagyon szép volt, hangulatos, gyönyörű énekekkel, rengeteg emberrel.  Másfél órát tartott, de nekem a hazaút csak 3 percet vett igénybe, így fél 2 után már itthon is voltam. Még így is, hogy egyedül voltam nagyon jó hangulata volt a Szentestémnek, megvolt a maga varázsa főleg, hogy templomba is mentem.:) Aznap éjjel 3 körül mehettem ágyba, és mivel másnap semmi dolgom nem volt így húztam is a lóbőrt sokáig.

A karácsonyozás Lucával 27-én (csütrötökön) is folytatódott. Reggel elmentem takarítani a plusz melómba. Mivel ünnepi menetrend van így kisebb fajta fennforgások árán jutottam csak el takarítani, majd mikor ott végeztem metróval mentem tovább Lucához. A metrón meg sztrájk van, így az is egy nehéz szülés volt, de végül odaértem. Lucával előbb bevásárolni mentünk, majd nála melegszendvicseket készítettünk, általam vitt magyar melegszendvicskérmmel meg cider-eztünk.:)  Téma ezúttal is akadt bőven, ezeket nem is részletezem, de megint csak egy szuper délután tölöttünk együtt be nem álló szájjal és rengeteg mókázással. Negyed 8 után Luca kikísért a metróhoz és a sztájk miatt majd 2 órába telt, de hazajutottam. Mellesleg a sok lezárás és a sztrájk miatt annyi ember tömörült össze a metróban, hogy ekkora tömeget én itt a londoni metróban csak tavaly szilveszterkor láttam a tűzijátékkor.
Ez volt tehát 2012 és egyben életem eddigi legszupibb karácsonya.:)) Köszönöm szépen mindenkinek, aki ott volt és ilyen emlékezetessé tette:)<3

Éééss ezzel még nincs vége, az ünneplés folytatódik, hisz holnap után Szilveszter lesz. A kis csapatunkból páran, Gina, Reni a francia srác és én a magyar buliba megyünk Észak-London-ba.  Már vettem egy szuperjó party cippelőt az eseményre, és a ruhát is kinéztem, csak a megfelelő méret hiányzott de a hétvége folyamán az is meglesz. Mellesleg itt Angliában karácsony után vannak a legnagyobb akciók, sale-ek a boltokban, 50-70%-os árengedmények, amelyeket kár lenne kihagyni, már tavaly is lecsaptam a jó ajnánlatokra, így vettem magamnak fillérekért bőrdzsekit és egyéb kincseket. A partyruci amit kinéztem pl csak 10 font (kb már vicces, hogy milyen olcsó-pedig egy minőségi darab). Csak sietni kell, mert a méreteket pillanatok alatt elkapkodják.
Most meg már hajnal 3 van és nekem holnap kelni kell mert a barátokkal megyünk paprikás krumplit enni a palcsintázóba, szóval bye-bye ^-^

3 megjegyzés:

  1. Örülök neki, hogy ilyen jól telt a Karácsonyod :)
    Jó bulizást szilveszterkor :) és Boldog Új Évet Kívánok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, igen, nagyon jó volt:)
      Köszönöm szépen, Neked is vidám, Boldog Új Évet Kívánok:)

      Törlés