2012. november 20., kedd

Szúszá

Mostanság borzalmas a memóriám, folyamatosan eszembe jutnak ötletek miről is kéne írnom ide  a blogba és ezeket rendre el is felejtem. Komolyan mondom kezdek megöregedni. Újabban már azt csinálom, hogy jegyzeteket készítek, kis sajtpapírokra címszavakat írok fel, mert volt már olyan is, hogy eszembe jutott valami és 2 perc mulva már csak sötétben tapogatóztam, hogy mi lehetett az. Pedig még csak 22 éves vagyok..

Tegnap napközben, amikor is épp nem csináltam semmit (7 óra szabadidőm van minden nap :D) újra belevetettem magam a munkakeresésbe és feladtam 8 darab hirdetést egy ismert, számomra már korábban bevált oldalon a gumtree-n. A pár soros "mondókám" nagyjából azt tartalmazta, hogy nagy tapasztalatom van gyerekekkel, így bébiszitterkedést, takarítást és kutyasétáltatást vállalok. Azért 8-at adtam fel mert a gumtree megváltoztatta a hirdetésfeladás menetét, be kell írni az irányítószámot de így csak azok fogák látni a hirdetésem akik ugyanazon irányítószám alá tartoznak, nade így nem sok esélyem lenne, hogy találjak valamit így én 8at is feladtam, 8 különböző postakóddal.

Választ érdemben viszont sajnos még nem kaptam. Visszaírt egy fickó, ő kétszer is, két különböző hirdetésemre, de mindkétszer ugyanazt írta, mégpedig a következőt:

" I am looking for someone to do some cleaning and ironing on a weekday evening in my flat in SW London. It would take about 3.5 hours and I pay £9.50 per hour. Please note that I am a nudist so only reply if this is ok.
Please let me know if you are interested and feel free to ask any questions.
Thanks! "

Az angolul nem tudóknak: nagyjából a lényege, hogy az ürge a lakása takarítására keres valakit, és vasalásra, egy héten 3,5 órát és egész jól fizet viszont nudista és csak akkor válaszoljak, ha ez engem nem zavar.

Hááát lementem hídba mikor megláttam. Hihetetlen mennyi gyökért van a világon már elnézést. Másrészről viszont jobb, hogy még most közölte, hogy nudista és nem akkor tudom meg mikor már ott vagyok és békésen takarítgatok mert amúgy ez egy jól hangzó ajánlat, ha az ipse nem lenne picit perverz akkor el is vállalnám azt a 3,5 óra takarítást.

Ezen kívül viszont a 8 hirdetésemre egyetlen más válasz sem érkezett ami azért elég aggasztó, mert akkor hol máshol keressek, ha nem Anglia legnagyobb hirdetőoldalán, de ott meg nincs semmi. Persze még  a következő napokban megeshet, hogy visszaír valaki.

Még mikor kerestem az előző családomat szintén hirdettem a gumtree-n és akkor is kaptam különböző tisztességtelennél tisztességtelenebb ajánlatokat, egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy minek nézik egyesek az aupair vagy nanny munkát kereső fiatal lányokat, biztosan azt hiszik, hogy messziről jöttünk, Kelet-Európából vagy mégtávolabbról, nekünk minden mindegy és egy kis pénzért bármiben benne vagyunk mert egyébként olyan rossz a mi helyzetünk..

Aztán van az a kategória, akik "személyi asszisztens" címszó alatt keresnek olcsó szexpartnert, ők is aupair munkát kereső lányok hirdetéseire válaszolgatnak és azt hiszik olyan hülyék vagyunk, hogy nem látunk át a szitán. Komolyan tök sajnálom az ilyen balfékeket akik csak ilyen módon tudnak nő közelébe jutni, elég nagy lúzerek lehetnek, hogy az old fashioned csajozás nekik nem jön be. De ez az ő egyéni szocproblémájuk, ha kapok egy efféle ajánlatot csak ignorálom őket (bár legszívesebben visszaírnék nekik és elküldeném őket mediterránabb éghaljlatra aszisztenst vadászni, de nem érik meg a fáradtságot.)

Kaptam már nyílt házassági ajánlatot is, ez szintén egy válasz volt a hirdetésemre. A csávó azt írta, hogy látta a fényképemet, hozzá mennék feleségül? De csak ennyit írt se többet se kevesebbet..hirtelen nem tudtam, hogy hova legyek (de nem az elkápráztatottságtól) és azon agyaltam visszaírjak-e a gyereknek és megkérdezzem van-e pénze.:DD


Most pedig egy kis statisztika, csakhogy egy képet adjak arról mire számíthat az ember, ha hirdetést ad fel a gumtree-n.
Amikor hirdetek akkor átlagban jön 25 válasz a hiredtésemre (nem egy nap alatt). Ebből a 25-ből 15-en kínálnak nyíltan szexuális munkát, 5 burkoltan akarnak szexre rávenni, 3 ember valami totál más jellegű munkát kínál mint amit én keresek és 2 esetleg válaszol is a hirdetésemre. Azért ez elég gáz, igaz, hogy idekint Nyugat-Európában rengeteg a lehetőség, de a jókat szerintem itt is vadászni kell, semmi sem hullik az ember ölébe.

A jelenlegi fogadócsaládom nagyon jónak mondható, főleg az előzőhöz képest és sok más hosztcsaládhoz képest, akikről hallok, olvasok, de őket nekem majdnem 2 hónapomba telt míg megtaláltam. Az idei nyaramat a családkeresésnek szántam, de mivel már tapasztalt aupair vagyok így nem értem be akármivel, megvoltak az elvárásaim pl több fizu, no takarítás és csicskamunka, közel a bevároshoz stb.. Rengeteg családdal kerültem kapcsolatba, sokaknál interjün is voltam,  az interjúkról amúgy beszámoltam a blogban is( ide és ide kattintva megtekinthető) és az a helyzet hogy a legtöbb családdal volt valami bibi, mikor már majdnem 2 hónapja kerestem, teljesen el voltam keseredve, nem akartam elhinni, hogy csak rossz családok vannak és már majdnem lejjebb adtam az igényeimet, de aztán szerencsére ráakadtam a jelenlegi családomra. Szóval vannak nagyon jók is de nem teremnek minden bokorban és eltarhat sokáig amíg az ember megtalálja.

Csütörtökön viszont végre megyek NI number (társ.biztosítási szám) igénylésre ha az meglesz akkor bankszámlát is fogok tudni nyitni és a rengeteg szabadidőmben pedig bejelentett munkát vállalhatok, mert hát money money money, must be funny, rengeteg utazásos tervem van a jövőben de ahhoz mindhez pénz kell.

Februárban tervezek menni Németországba, él ott egy rokonom valamint Vivit, egy kedves aupair kollégámat, aki nemrég tért haza az USÁ-ból szeretném meglátogatni, ő februárban már Hamburgban lesz, ami király mert az easyjetnek pont oda érkezik a járata.

Ennyi meg egy bambi mára.:))

2 megjegyzés:

  1. Hali!
    Bocsika, nem olvastam végig a bejegyzést, most keveredtem ide először,de megakadt a szemem a pucérvasaláson!
    Nyugi, ilyet Magyarországon is találsz, nekem legalábbis többet is sikerült!! :D (Persze nem vállaltam el)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borzalmas, tényleg elég nagy balfékek lehetnek, akik más módot nem találnak a csajozásra. :S :D
      Azóta mióta ezt a bejegyzést megírtam még több hasonló ajánlatot is kaptam és mikor feladok egy hirdetést akkor a rákövetkező egy-két napban mindig az efféle tisztességtelen ajánlatoktól hangos a telefonom..elképesztő

      Törlés